Licht Donker

Schakel over naar de Donkere Weergavemodus

Lees meer Sluiten

Diagnostiek

Als een arts je verwijst naar het NKCV

Verwijst jouw huisarts of medisch specialist je naar ons door? Dan nodigen wij je na een korte screening die je online invult, uit voor vermoeidheidsdiagnostiek. In een periode van ongeveer vier tot zes weken staat je het volgende te wachten:

  • Je hebt een gesprek met een psycholoog.
  • Na het eerste gesprek ga je online een aantal vragenlijsten invullen.
  • Ook ga je een dagboek bijhouden, een actiwatch dragen om je pols. Dit is een apparaatje dat bijhoudt hoeveel je beweegt.
  • Hierna nodigen wij je uit voor een uitslaggesprek waarin we bespreken of onze behandeling bij je past. Tijdens dit gesprek leggen we ook meer uit over de behandeling van jouw klachten met cognitieve gedragstherapie.

 

Diagnose CVS/ME

Wij behandelen het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS/ME) met cognitieve gedragstherapie (CGT). Door cognitieve gedragstherapie leer je anders naar je klachten te kijken en er anders mee om te gaan.

Het doel van de behandeling is herstel van de extreme vermoeidheid. Herstel betekent geen extreme moeheid meer en weer kunnen doen wat je wil. Herstel betekent niet nooit meer moe. Iedereen is namelijk wel eens moe. Moeheid hoort erbij. Maar hierbij gaat het om een ander soort vermoeidheid dan de extreme moeheid die ook fors beperkend is.

 

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Onderstaande infographic geeft een duidelijk inzicht in het behandelplan, waarin de stappen helder worden uitgelegd. Bekijk de infographic hier.

NKCV Diagnostiek infographic

 

Er zijn meer mensen in vergelijkbare situaties. Lees de ervaring(en):

Vera - 25 jaar
"Ik had plotseling ernstige vermoeidheidsklachten."
Meer weten over de behandeling?
Klik hier
Logo Amsterdam UMC Logo ISO 9001 Logo Zorgkaart Nederland
Disclaimer © 2024 AMC, alle rechten voorbehouden - Privacy Policy